Cathlijn.reismee.nl

Happy New year!!!

Hello lieve mensen uit het echte koude kikkerlandje,
Overleven jullie de koude dagen een beetje daar? Lees dat het al lekker aan het vriezen is, en dat we 's morgens vroeg al weer het ijs van de autoruiten kunnen krabben. Wat boffen jullie toch!

Na een nogal teleurstellend begin met mijn top baan en een moment van heimwee heb ik de draad weer opgepakt en met succes! Wauw wat kan het hier leuk zijn. Laat ik beginnen bij het begin.

Zoals ik jullie al had verteld viel het werk niet echt in mijn categorie 'gezellig' ben ik opzoek gegaan naar een nieuw baantje. Dat valt niet echt mee, mensen staan niet echt te springen voor nieuw personeel aangezien ze hier ook last hebben van de crisis. Ik had in mijn andere baan al laten weten dat ik wilde stoppen. Ik had dus al ontslag genomen voor ik een nieuwe baan had, misschien niet heel slim maar ik heb altijd geleerd dat je in het leven risico's moet nemen dus dat heb ik tocn maar gedaan. En met succes. Door Michiel, een Nederlandse jongen, heb ik toch een baan gekregen! Michiel is een van de Nederlanders hier uit het groepje waar ik mee om ga. Ik werk nu in het Riviéra Alum Chine, Hotel and holiday apartments. Het hotel is niet zo groot als mijn vorige hotel maar ook niet klein. Ik werk achter de bar en in het restaurant. Gister heb ik mijn eerste dagje gehad als bar vrouw. Eerste werkdagen en Cathlijn gaan vaak niet samen maar ik moet zeggen dat ik deze dag helemaal heel heb overleefd. Heb geen glazen kapot laten vallen, al was ik daar wel erg bang voor maar gelukkig liet Michiel een glas vallen toen ik net 20 minuten bezig was en iedereen reageerde er zo relaxed op dat ik me daar ook geen zorgen meer om hoefde te maken. Het lastigste als barkeeper zijn de drankjes hier. Ze doen hier best rare dingen met bier en wijn. Zoals limonadesiroop door de wijn en door het bier? Denk dat als ik in Nederland ergens in een bar sta en dat zou bestellen dat ze me heel raar aan kijken als ik om Heineken vraag met Aardbeien siroop.

Oh ook zo iets raars wat ze hier doen, gister was dus mijn eerste werk dag. Ze vieren hier elke week: Kerst avond, Kerstdag, Boxingday, Oud en nieuw en nog een paar van die raren kerstdagen. Elke week op donderdag is het dus oud en nieuw en dan komen er mensen oud en nieuw vieren. Meestal willen ze dan om 10 uur dat het ''Nieuw Jaar' is en dan gaan ze dansen en feest vieren enzo, echt zo raar zijn deze Engelse. Ik meen het....

Ik heb een shift gedraaid van 7 uur, erg lang maar dit schijnen de makkelijkste shifts te zijn dus dat wordt nog wat met de echte feestdagen.

Ik begon om 5 uur maar omdat ik tot finish moest werken, wat meestal tot aardig laat kan duren kon ik niet met de bus gaan omdat er 's avonds zo laat geen bussen meer rijden heb ik een fiets gekocht. Ja en niet zo maar een fiets, ik sjees hier Bournemouth door op een flitsende mountainbike. (foto's volgen)Ik had gedacht dat links rijden erg moeilijk was maar moet zeggen dat het me prima af gaat. Al moet ik zeggen dat als ik alleen fiets het een stuk makkelijker is dan als ik samen met iemand fiets, want dan ben ik veel meer bezig met praten dan met fietsen en opletten, maar hé dat was te verwachten met mijn concentratieboog van een regenworm.

Verder gaat het hier allemaal zo zijn gangetje, ben opzoek naar een nieuwe kamer meer in het centrum omdat het toch best ver fietsen is vanuit hier naar het hotel en als ik om 1 uur pas klaar ben vind ik het niet heel relaxed om 30 minuten te fietsen door het donker in het weekend. Daarnaast wonen Michiel Veerle Bianca ook in het centrum en is het toch gezelliger om een beetje daar te werken. We zoeken eigenlijk een huis waar we met z'n 4e in kunnen maar dat is erg moeilijk te vinden.

Vanavond is mijn tweede werkdag in het hotel, moet vanavond in het restaurant mee draaien, er zijn aardig veel klanten dus dat is wel even wennen denk ik om dan met borden te gaan lopen. Hoop dat ik niks kapot laat vallen, geen soep over de gasten gooi en ook geen rode wijn over een witte jurk gooi. Maar ja ik blijf Cathlijn en blijf onhandig dus ik laat het jullie weten!

Hoe is alles in Nederland, lekker aan het genieten van de pepernoten, chocolade letters en taaitaai poppen. Ik mis ze moet ik zeggen want ze hebben hier wel kerstkransjes en chocolade Kerstmannen maar is toch anders dan de pepernoten die ze hier nergens verkopen. Geniet van Sinterklaas en Zwarte piet en alle andere lekkere Nederlandse gewoontes. Ik duik het kerstleven hier in. Er is hier al een kerstmarkt op Squer en het is allemaal erg gezellig, we hebben nog geen min tempraturen gekregen maar ik ga er niet over klagen voor het hier in eens -12 is.

Veel liefs en de groetjes aan Sinterklaas en zwarte piet!

Caitlijn (zo sta ik op het rooster op mijn werk haha)

florentine

klinkt goed, meisje. Ik vind je promotie van herkauwende koe naar regenworm interessant en ik zou niet weten waarom je borden zou laten vallen.
Ik wou dat we de pepernoten konden komen brengen. Wie weet...
zet hem op tutti zoen floor

Pauline

Cath!! Wat is je adres? Dan stuur ik wel pepernoten op :p
Xx

Ils

Lieve cath! weer een hi-lar-isch blogje van mijn favoriete columnist! wat schrijf je toch leuk!
veeeeel plezier daar cathje!

xxxxx

Laura

Oh zooo fijn dat je nu een goede fijne baan hebt met leuke mensen om mee te werken!! En ik ben bewonderingswaardig trots op het feit hoe je je eerste werkdag overleefd hebt!! Hopelijk vinden jullie gauw een fijn huisje in het centrum, Sint en Piet helpen je vast wel een handje. Of de Kerstman in jouw geval. Enjooooy your time honey!! Grote knuffie

Britta

Ah leuk, ben heel blj voor je cathie!!

shabnam

LEEEEUKK cath
altijd leuk je verhaaltjes en leeuk je weer gesproken te hebben op bbm

petemoei

wat schrijf je toch leuk, je kunt altijd nog je geld gaan verdienen met columns , ze zijn echt heeeeel geestig en een feest om te lezen.
Ik vind dat je geweldig bezig bent met je eigen leven in te delen, hulde, en een dikke zoen van je petemoei.

Nikki

Ah beetje laat maar heb je verhaaltje weer gelezen hoor! Hahah moest weer erg lachen, vooral om dat bier met siroop ik dacht namelijk precies hetzelfde in italie huh gekke engelse!
Hopelijk kan je een kamertje vinden in het centrum met je friends! Veel succes met je bar avonturen haha ben benieuwd naar je volgende verhaal!
dikke kusssss

Floor

Heey cathy,
Is echt super leuk om je blogs te lezen, je schrijft net zoals je praat! Ik wilde zeggen dat ik je wel pepernoten kon sturen maar ik las in de voorgaande berichtjes dat dat al voor je gedaan wordt!
Supe leuk voor je dat je een nieuwe baan hebt, en die borden hoef je je echt niet druk om te maken hoor! Hoop voor je dat je een plek in het cemtrum kan vinden met je nederlandse vrienden! Ik mis je, wanneer kom je terug?
Xxx floor