Ola España
Bueos tardes!
Hier is mn eerste berichtje vanuit Madrid. Ik ben veilig heel en met al mn spullen aangekomen en het is hier heerlijk weer! Gister hebben we al zo veel gedaan dat ik het idee heb dat ik hier minstens al 4 dagen ben in plaats van 1.
Gister ben ik aangekomen en werd ik opgehaald door Margot, dat is de vriendin van mn moeder waar bij ik in huis zit. We zijn vanuit het vliegveld naar huis gereden, ze wonen dicht bij het vliegveld dus dat was fijn. Toen we thuis kwamen meteen een rondleiding door het huis gekregen. Ze hebben een heel mooi huis met een mega tuin. Ze wonen in een soort ja hoe beschrijf je het, soort van buurt met grote huizen met grote hekken er om heen, (zo als in the OC) In de tuin hebben ze een zwembad en een tennisbaan. De tennis baan wordt alleen gebruikt als parkeerplaats waar allemaal karren en ander soort dingen staan. Ik heb ook de kinderen gezien. Ze hebben vijf kinderen maar er wonen nog twee kinderen thuis. Carine, 17 en Mark, 12. Mark is heel gezellig. We hebben vanmorgen tv samen gekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat we de zelfde smaak hebben met wat we leuk vinden om te kijken (onderandere icarly hahaha)
Met Carine ben ik gister middag na de lunch, die hier trouwens warm is (yummy in my tummy) naar Mardid gegaan. Mardid is echt groot, we zijn eerst met de bus en toen met de metro mijn ochtend tour gaan oefenen omdat ik maandag mijn eerste school dag heb en dus op een of andere manier daar moet zien te komen. Wat ik gister heel erg miste was de fiets, ze lopen hier alles en de afstanden zijn niet zoals in nederland drie straten haha. Na dat ik mn school heb gezien (wat ik hoop dat mijn school is) zijn we de stad in gegaan, we hebben wat winkels bekeken en ik heb een vriendinnetje van Carine leren kennen, Bea echt een heel lief en mooi meisje. Typisch spaans, bruin lang haar, dun en getint, alle meisjes hier zijn dun, bruin en klein. Ik voel me voor de eerste keer in mn leven niet klein, ik kan iedereen gewoon recht in de ogen kijken jongens net iets langer dan ik maar sommige zijn zeker ook kleiner.
Met Bea en Carine hebben we gezellig winkeltjes gekeken en gekletst over van alles in Nederland en Spanje. Bea kan gelukkig engels dus dat hebben we vooral gesproken met zn drietjes. Even later kwam er ook nog een goeie vriend bij, waar van ik de naam niet kan schrijven maar wel kan uitspreken, in iedergeval een soort van kan uit spreken want de namen zijn hier lastig. En hebben we nog wat rond gelopen en wat dingen gezien. Wat Carine steeds grappig vond is om te vertellen tegen haar vrienden hoe veel woorden ik wist in het spaans dus ik heb heel leuk elke keer mn lange lijst met woorden opgezegt die ik wist, helaas keek iedereen me nog heel vragend aan als ik na 8 worden klaar was.. gelukkig ben ik gister tot de conclusie gekomen dat ik er na een dag spanje al minimaal 20 woorden weet, dus het gaat al de goeie kant op!!
's Avonds zijn we opzoek gegaan om ergens te eten, in spanje eten ze meestal pas rond 10 uur savonds maar door het warme weer heb je niet echt honger. We zijn naar Oscar gegaan dat is een of ander heel mooi hotel met een heel vet terras helemaal boven in waar bedden staan waar je op eet en een zwembad is. Helaas betaal je vooral voor wat je te zien krijgt want we hebben met zn 3e voor belachelijk veel geld heel weinig gegeten. Wat ze ook hier in Spanje hebben is dat als je soms uit eten gaat de portierwachters je niet binnenlaten omdat ze vinden dat je er niet mooi genoeg uit ziet, gelukkig werden we binnen gelaten maar we voelde ons echt erg underdressed want iedereen liep daar rond alsof ze uit gingen.
Morgen begint mn eerste dag school dus ik hoop dat ik het ga vinden en dat ik veilig aan kom want de mensen rijden hier echt gevaarlijk, en ik ben natuurlijk niet de voorzichtigste zoals jullie weten, ik laat jullie snel weten hoe mn lessen spaans zijn! En ga nu een duik nemen in het zwembad.
Adiós,y el besso!
PS. Ik heb een spaans nummer en dat is: 675038096
super leuk cathje! benieuwd naar je volgende verhaaltjes
aaah leuk om te lezen succes morgen!
Wat heerlijk maar waar kligt Mardid.
Moet er iets voor dat nieuwe nummer of kan je hiermee direct contact krijgen?
Aah Cath klinkt super gaaf! Leuk geschreven ook!
Hier is t ook lekker weer, maar ben wel jaloers op je, want volgens mij is het daar net iets chiller. Heel veel succes morgen met je eerste schooldag, you can do it hunny en hoop je snel te spreken! XXXX
heee cathie!
super leuk geschreven! Ik ben echt jaloers haha!
Het is echt zo een raar idee dat je daar echt in Madrid zit, weet ook niet waarom haha!
Heel veel succes morgen op school!!!!!
Liefsxxxxxx
Lieverd, wat klinkt dit fantastisch allemaal, maar ik wist niet eens dat je naar Spanje ging, we hebben veel te lang geen contact gehad, laat eens per mail horen hoe je bij dit leuke plan bent gekomen?? XXX
hola señorita! cómo estás? (HEB IK HET GOED?)
wat leuk om te horen dat je t zo goed hebt daar, totaal begrijpelijk van je gemis van de fiets, wat kunnen we Nederland daar toch dankbaar voor zijn he! maar goed, heel veel succes op school morgen en laat inderdaad weten hoe het gegaan is!!
muchos besos xxxx
Leuk Cathieee have heel veel fun!!
Mooi dat we je zo kunnen volgen, geniet nicht en spreek geen engels meer maar alleen nog maar spaans!
heerlijk om je verhalen te horen! Geniet er van!
her nog een paar spaanse woordjes die heel belangrijk zijn: tapas, sangria en cerveza ;)
xxx madi
Cathieeee!
het klinkt allemaal zo leuk!!!! ik ben jaloers!
snel weer een skypie doen!
Geniet ervan lieve cath!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx